Monday, March 05, 2007

Het leven in Taipei


De eerste nacht dat ik aan kwam in Taipei hebben 2 taiwanese buddies van mij, mij meegenomen naar een nightmarket. Bijna alle Taiwanese gaan naar nightmarkets om daar te eten en te shoppen. Ze hebben mij daar Stinky Too Fu en eendenbloed laten eten. Het eerste is wel ok op de geur na, maar eendenbloed dat ging er niet zo goed in.

De vader van een van mijn drie buddies (Taiwanese studenten die mij begeleiden) was jarig. Ik was uitgenodigd om mee uit eten te gaan en daarna ben ik mee naar hun huis geweest en heb daar overnacht. Zijn vader heeft me het spel MahJong leren spelen. Het was een interessante ervaring om te zien hoe het eraan toe gaat bij een Taiwanese familie thuis.

De studie is inmiddels begonnen. Ik volg naast de Manderin Course (chinees) ook vakken als Asia Business Environment, China Business in Global Perspective, International Relations of Taiwan en Cross Border Strategic Alliances. Best pittig, moet er bijna meer tijd in steken dan mijn master in Rotterdam. Maar de vakken zijn veel interessanter dan wat ik tot nu toe heb gehad op HBO of Universiteit. Wat ik niet verwacht had is dat de focus ligt op participatie, presentaties en groepswerk. Opmerkelijk is, als je in een hele stille bibliotheek aan het studeren bent, je niet moet opkijken als ineens iemand keihard een boer laat, is schijnbaar heel normaal hier.


Ik heb de eerste week ook een trip gemaakt naar KaoShiung, een plaats wat te vergelijken is met de groote van Rotterdam wat in het Zuid-Westen ligt van Taiwan. Je kan daar ook shoppen tot je er bij neer valt. Helemaal in Taipei trouwens, Gucci, Prada, Zegna, noem het maar op. Er zijn ontzettend veel shopping malls met echt dure winkels waar bijvoorbeeld Amsterdam een klein dorpje bij is. Net als het uitgaansleven hier, super veel grote dure nightclubs waar je goed kan feesten.

M’n ouders zijn op dit moment in Taiwan en hebben 2 dagen met begeleiding van Taiwanese studenten wat hotspots van Taipei bezocht. Het was leuk om met mijn ouders door Taipei te lopen en het meest opmerkelijke van alles was dat mijn moeder en ik slangenpis hebben gedronken.

Highschool meisjes (en twee jongens) die dachten dat ik een "moviestar" was! Twee vingers opsteken op een foto doen veel aziaten, staat voor victory.

Drukte op straat 's-avonds...


Je bent als westerling bijna altijd de enige niet aziaat op straat.