Sunday, March 18, 2007

Hualien & Taroko GorgeSamen met Mark, exchange student van de Universiteit van Tilburg, heb ik een trip gemaakt naar Hualien, de grootste stad aan de oostkust.


De stad op zich was de meest lelijke stad die we ooit gezien hebben, maar we hebben grappige dingen meegemaakt zoals karaoke op straat met taiwanese mensen, een gekke amerikaan ontmoet die daar woont en naar leuke bars geweest. Foto's van ons zijn op de website geplaatst: http://www.all-starpub.com.tw/whatsnew.html#LAST%20NIGHT%20SUNNY%20BOY%E6%98%A8%E6%99%9A%E7%B2%BE%E5%BD%A9%E7%85%A7%E7%89%87
Het ongelofelijk mooie strand van Hualien, in combinatie met het lekkere weer.... :(


Dit was ons hostel waar we verbleven. Met 8 bedden op een kamer, even dun matrasje als in onze dorm, maar gelukkig waren we de enige die er sliepen!
Karaoke op straat, we liepen langs en werden gevraagd om mee te zingen. Op de foto zit Mark samen met de mensen die aan het zingen waren. Foto in de Allstar bar, waar we heel toevallig Hugo en Ivo (ook een jongen uit Rotterdam tegen kwamen. We wisten dat Hugo weg was, maar niet naar welke plaats, best toevallig dat je elkaar dan tegen komt in een grote stad.

Hier op de foto met die rare amerikaan, Orrion Hoopman. Hij gaf les aan de burgemeester, hoofd van de politie etc. Er zijn de laatste tijd rellen tussen jongens van Taipei en jongens uit Hualien. Hij had zn nummer gegeven voor het geval dat wij er tussen in zaten en te maken zouden krijgen met de politie, dan kon hij een van z'n 'vrienden' inschakelen. De laatste 2 maanden waren er 3 clubs in brand gestoken daar. Ondanks alle verhalen zijn we gewoon uit gegaan en hebben helemaal niets ervaren van geweld. Het nabij gelegen national park Taroko Gorge is super mooi. We hadden scooters gehuurd, die scooters hadden een top van 115 km/u! We wilden namelijk niet met een tourbus of gids naar het gebied, maar op ons eigen houtje het national park rond crossen.

Lunch boven in de bergen.... Tja...Ergens op de highway tussen Hualien en Torogo Gorge.

3 comments:

Anonymous said...

Fedor,

Geweldig wat je allemaal meemaakt en doet. Je komt behoorlijk veel bekende en onbekende (maar soms ook heel VREEMDE) mensen tegen! Gaaf wat je allemaal ondernomen hebt. Succes ook met studeren!

Groetjes Anne

p.s. zo'n brommerhelm staat je goed!!!!!

Anonymous said...

Ja Leuk laat je haar er langs af knippen.

NOG LEUKER!!!

Tja je vader.

Anonymous said...

Zo, zo Fedor,

Tja, wat heb je het druk met leren.....tja, in ieder geval ken je TW als je terug bent van binnen en van buiten....

Groeten en xxx mama